MUSA AK İKİ YARIŞMANIN DAHA FİNALİNDE!
"3. ERCİYES ÖĞRENCİ BELGESEL FİLM FESTİVALİ"NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

Yüksek Lisans öğrencimiz Musa AK, "4. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali"nin belgesel kategorisinde yarışacak 8 filmden biri olarak, 2010 yapımı "Mada" adlı belgeseli ile ve; "30. İfsak Kısa Film Festivali"nin belgesel kategorisinde de 6 filmden biri olarak, 2009 yapımı "Tutunmak" adlı belgeseli ile finale kalmıştır. Kendisine bu yarışmalarda yolun açık olsun diyoruz. (13 Nisan 2010).

"3. ERCİYES ÖĞRENCİ FİLM FESTİVALİ"NDE YARIŞACAK FİLMLER BELİRLENDİ
Atatürk Üniveristesi'nin bu yıl 6.'sını düzenlediği "Uluslararası Kar Film Festivali"nde, yönetmenliğini Ahmet UMUT'un yaptığı "Varolmayanların Ölümü: Ezidiler" adlı film ile belgesel kategorisinde finalde yarışan filme, Gül TÜRKERİ adına "en iyi senaryo" ödülü verildi. Başta Gül TÜRKERİ olmak üzere bütün film ekibini kutluyor, başarılarının devam etmesini diliyoruz. (29.03.2010)

Toplam 17 üniversiteden başvurulan 44 filmin ön eleme jürisi tarafından değerlendirilerek, 8 üniversiteden 12 filmin finale bırakıldığı yarışmada, ödüle layık görülen filmler belli oldu.

08 Nisam 2010 Perşembe günü, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde saat 10.00 - 16.15 arası finale kalan tüm filmlerin gösterildiği etkinliğin yanı sıra, "Erciyes Fotoğraf Atölyesi"nin "Ayrıntılar" konulu fotoğraf sergisi de açıldı. 17.30'daki kokteylin ardından 18.00'da ödül törenine geçildi. Gün boyu salonun dolu olduğu etkinliklerde, akşam öğrencilerin coşkusu doruğa ulaştı.

Jüri Başkanı Prof. Dr. Ersan İLAL (Beykent Ü. MYO Müdürü) ile Üyeler Prof. Dr. Suat GEZGİN (İstanbul Ü. İletişim Fak. Dekanı), Prof. Dr. Suat ANAR (Yeditepe Ü. İletişim Fak. Dekanı), Prof. Dr. Hamza ÇAKIR (Erciyes Ü. İletişim Fak. Dekanı), Doç. Dr. Aytekin CAN (Selçuk Ü. İletişim Fak. Radyo - TV ve Sinema Bölüm Bşk.), Yrd. Doç Dr. Faruk UĞURLU (Anadolu Ü. Eğitim Fak. Öğr. Üyesi, Fotoğrafçı), Yrd. Doç Dr. Y. Gürhan TOPÇU (Erciyes Ü. Radyo, Sinema ve TV Bölümü Öğr. Üyesi), Öğr. Gr. Kağan OLGUNTÜRK (Bilkent Ü. Öğr. Elemanı), Burçak EVREN (Sinema Yazarı) ve Tülay AKÇA (TRT Belgesel Yapımcısı)'dan oluşan 10 kişilik festival jürisinin kararı şöyle:

Mansiyon Ödülü
"Babama Son Kez Dokunuyorum" 12' 13'' (Selçuk Üniversitesi - 2009)
Yönetmen: Sema YEŞİLTAŞ
Konu: Bedri Rahmi EYÜBOĞLU'nun oğlu Mehmet, babasının ve kendisinin hayatını anlatmaktadır.

Üçüncülük Ödülü
"Kışla" 28' (Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi - 2009)
Yönetmen: Alican NASİROV
Konu: Çevre.

İkincilik Ödülü
"Karakabuk" 14' 42'' (Erciyes Üniversitesi - 2009)
Yönetmen: Kerim ABANOZ
Konu: İstanbul Rumelikavağı'ndaki midye işçilerinin içler acısı yaşamı.

Süleyman ÇETİNSAYA Birincilik Ödülü
"Mada" 23' 45'' (Erciyes Üniversitesi - 2010)
Yönetmen: Musa AK
Konu: Beyşehir Gölü'nün ortasındaki Mada Adası'nda yaşayan insanların 12 ay boyunca ulaşımda yaşadıkları sıkıntılar.

Arıca Bütün Finalistlere Dijital Fotoğraf Makinesi ve Çeşitli Hediyeler verildi.
(09 Nisan 2010)

EFA İNTERNET SİTESİ TAKİPÇİLERİ İLE BULUŞTU!
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere kurulan atölyelerden biri olan Efa, 30 Mart 2010 tarihinde internet ortamından yayınına başladı.

Efa'ya ait çalışmaları bundan böyle sizler de takip edebileceksiniz. Sitemizde henüz içeriğini bulamamış sayfalar, oluşturulma aşamasındadır. Site ve atölye çalışmaları ile ilgili görüş ve önerilerinizi elektronik posta adresimize ulaştırabilirsiniz.
(30 Mart 2010)

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin, fakülte binamızı yaptıran hayırsever iş  adamı Sayın Süleyman ÇETİNSAYA'nın sponsorluğunda bu yıl 3.sünü gerçekleştireceği "3. Erciyes Öğrenci Belgesel Film Festivali"nde finale kalan 12 film belirlendi.

Ödül töreni için finalistlerin 08 Nisan 2010 Perşembe günü, en geç saat 16:00'da üniversitemizde olmaları gerekmektedir.

Tüm finalistleri tebrik ediyor, yarışmada bol şanslar diliyoruz.

17 RST ÖĞRENCİSİ FESTİVAL YOLUNDA!
Selçuk Üniversitesi'nin düzenlediği "10. Uluslararası Kısa - Ca öğrenci filmleri festivali"nin "deneysel", "kurmaca" ve "belgesel" kategorilerinde finale kalan 6 filmimizin yarışma programındaki gösterimine ve ödül törenine katılmak üzere fakültemizden 17 öğrenci, Öğr. Gör. Özcan GÜRBÜZ ve Uzm. Şirvan GÜNERİ eşliğinde, 01 Nisan 2010 Perşembe günü saat 10:00'da Konya'ya hareket edip, 02 Nisan 2010 Cuma akşamı ödül töreninin bitiminde dönüş için yola çıkacaklardır. Yarışmada öğrencilerimize bol şanslar diliyoruz. (29.03.2010)

"6. ULUSLARARASI KAR FİLM FESTİVALİ"NDEN ÖDÜL ALDIK!
"DEĞİRMEN" ÜLKE TV'DE!
07 Mart 2010 Pazar günü, saat: 17. 45'de "Ülke TV"de yayınlanacak olan "Kısa Film" programında, RST 4 öğrencilerimizden Semih KASAP ve ekibinin "Değirmen" adlı anlatı filmi gösterilip, grup elemanlarından Mustafa TOPÇU ile film üzerine söyleşi yapılacaktır.
İlgilenenlere duyurulur!

KISA FİLM BAŞARILARIMIZ DEVAM EDİYOR!
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği "6. Uluslararası Kar Film Festivali"nin "kurgusal" kategorisinde yarışacak 20 filmden 3'ü, "belgesel" kategorisinde yarışacak 8 filmden 3'ü ve "reklam" kategorisinde rakipsiz tek film olarak fakültemiz öğrencilerinin filmleri finale kalmıştır.
Finale kalan film ve yönetmenlerinin adları şunlardır:

Kurgusal  Kategori
1) "Hazal" Yön.: Hasan Basri ÖZDEMİR
2) "Tesadüf" Yön.: Ömer GÜNEŞ
3) "Değirmen" Yön.: Semih KASAP

Belgesel Kategorisi
1) "Ezidiler: Varolmayanların Ölümü" Yön.: Ahmet UMUT
2) "Karakabuk" Yön.: Kerim ABANOZ
3) "Tutunmak" Yön.: Musa AK

Reklam Kategorisi
1/ 1) "Aşk Yakar Focus Yakmaz" Yön.: Özlem KARACA
Öğrencilerimizi tebrik eder, yarışmanın son aşaması için başarılar dileriz.