AFERİN MUSA!
YİNE MUSA AK: "4. KISADAN HİSSE KISA FİLM GÜNLERİ"
"21. Uluslararası Ankara Film Festivali"nin belgesel film dalında, Musa AK'ın Haziran 2009'da çektiği "Tutunmak" isimli filmi finale kaldı. 8 filmin yarışacağı finalde öğrencimize başarılar diliyoruz.

ÖĞRENCİMİZ MUSA AK "MADA"YA GÖNÜL VERDİ!
01 - 08 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen "9. Frankfurt Türk Filmleri Festivali" kapsamındaki ilk 5 film içerisinde yer alan, öğrencilerimizden Musa AK'ın Haziran 2009 yapımı "Tutunmak" isimli belgeseli ile, Hasan Basri ÖZDEMİR'in yine Haziran 2009 yapımı "Hazal" isimli anlatı filmi festival süresince gösterimde kalmıştır. Aynı yıl ve dönemden sınıf arkadaşı olan iki öğrencimizin elde ettiği bu büyük başarılarından dolayı kendilerini tebrik ederiz.

Yarışma programı olmayan, "4. Kısadan Hisse Kısa Film Günleri"nin belgesel film kategorisinde gösterilmek üzere seçilen 6 filmden biri de yüksek lisans öğrencimiz Musa AK'ın Haziran 2009 yapımı "Tutunmak" isimli filmi oldu. AK'ı bir kez daha tebrik ediyoruz.

RST BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN 9 FİLM
RST Bölümü son sınıf öğrencileri, 2009 - 2010 eğitim - öğretim güz yarıyılı "Diploma Projesi" dersi kapsamında çekmeleri gereken kısa filmlerini tamamladı. 5 öğretim elemanının danışmanlığında 9 grubun 3'ü belgesel, 6'sı ise anlatı türünde film çekti. Filmler, iletişim fakültesi öğrencilerine de açık bir ortamda izlenerek, danışmanlar tarafından değerlendirildi. Film ve yönetmenlerinin isimleri şöyle:

Belgesel Filmler
"Wuig: İbadetin, Aşkın, Buluşmanın, Yaşamın Dansı" - Caner DEMİRKAN
"Ezidiler, Varolmayanların Ölümü" - Ahmet UMUT
"Belene" - Gözde YAZICI

Anlatı Filmleri
"Değirmen" - Semih Kasap
"Şişedeki Hayat" - Turgay KURAL
"Empati" - Fethi BARUT
"Ağ" - Merve ÖZKÖROĞLU
"Tükeniş" - Hülya ERDOĞAN
"Azap" - Reyhan YILDIRIM

RST Bölümü yüksek lisans öğrencimiz Musa AK, Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nin Gedikli Köyü'ne bağlı Mada Adası'nda, Ekim 2009 ve Ocak - Şubat 2010 tarihlerinde olmak üzere iki dönem halinde "Mada" konulu belgesel filmi için çekimlerini tamamladı. AK, Hasan Basri ÖZDEMİR ile birlikte Mada'nın çok çetin yaşam koşulları altında, ada halkının da büyük özveri ve desteği sonucu 20 kasetlik şiir gibi görüntülerle döndü.

Mada'daki zorlu yaşamı anlatan görüntüler tam bir insanlık dramı ve dersi niteliğinde. Filminin kurgu aşamasında olan AK'ın, belgeselini tamamlayıp göstermesini dört gözle bekliyoruz.

BİLGİLERİNİ DEĞİRMEN GİBİ ÖĞÜTTÜLER!
RST Bölümü son sınıf öğrencilerimizden Semih KASAP, Burak ARAP, Ramazan KAYGAN, Serdar Şükür GÜRBÜZ, Osman PALA ve Mustafa TOPÇU, "Diploma Projesi" dersi için "Değirmen" isimli kısa filmlerini çekmek üzere 28 Aralık 2009 - 01 Ocak 2010 tarihleri arasında Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı "Adaköy Beldesi"nde bulundular.

Filmin konusuna mekân olacak bir su değirmeni için uzun ve titiz bir araştırma sonunda buradaki değirmeni uygun bulan ekip için, çalışmayan tarihi değirmen yörenin tanıtımına katkı sağlayacağı düşünülerek Belde Belediye Başkanı tarafından işler duruma getirtildi.

Belde Belediyesi ve halkının her türlü desteği sağladığı film için İHA da çekim mekânına gelerek öğrencilerle film setinde röportajlar yaptı. İlgili röportajlar, "Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne Bağlı Adaköy Beldesi'nde Bulunan Tarihi Su Değirmeni Bir Sinema Filmine Konu Oluyor", "Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne Bağlı Adaköy Beldesi'ndeki Tarihi Su Değirmeninde Çarklar Film Çekimi İçin Yeniden Döndü" ve "Adaköy Film Seti Oldu" gibi başlıklarla ve setten fotoğraflarla çeşitli yerel gazetelerde, internet sitelerinde ve TRT 3'de haber konusu oldu.

Adı geçen öğrencilerimize, üniversite ve fakültemizi tanıtmadaki değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

"9. FRANKFURT TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ" NDE 2 FİLMİMİZ VAR!
ÖĞRENCİMİZ MUSA AK TRT'DE
RST Bölümü yüksek lisans öğrencilerimizden önemli birçok başarıya imza atan Musa AK, 07 Şubat 2010 tarihinde, "Film Atölyesi" adlı yeni bir programın çekimleri için Ankara TRT Orkut Stüdyoları'na konuk oldu. AK, programda "Türkiye'de belgesel sinemanın durumu ve üniversitelerdeki belgesel sinema eğitimi"nin öğrenci görüşleriyle, henüz yayınlanmamış önceki programda da "Türkiye'de belgesel sinema"nın yönetmenler gözüyle değerlendirildiğini söyledi.