ERÜ İLETİŞİM
"6. KRİSTAL KLAKET KISA FİLM YARIŞMASI"NDA
BİRİNCİ OLDU
Fatih Üniversitesi'nin organize ettiği "6. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması"na bu yıl üç kategoride toplam 416 film katıldı. 10 finalistin yarıştığı Belgesel Kategorisinde fakültemiz üç film ile temsil edildi. 09 Nisan 2013 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan ödül töreninde öğrencimiz Halil AYGÜN "DOM" isimli belgeseli ile Birincilik Ödülü'nü aldı. AYGÜN ayrıca, New York Film Akademisi'nde 8 haftalık sinema eğitimi almaya da hak kazandı.

Sevgili öğrencimiz Halil AYGÜN'ü, ekip arkadaşlarını ve filmde diğer emeği geçenleri Erciyes Film Atölyesi ve Fakültemiz adına tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. (12 Nisan 2013).

___________________________________________________________________________________________________
ERCİYES İLETİŞİM'İN

"6. ERCİYES FİLM FESTİVALİ" SONA ERDİ
Belgesel ve kurmaca film alanında öğrencilerin yaptıkları uygulamaları bir araya getirip değerlendirme, gösterme ve ödüllendirme şansı veren, öğrencileri birbirleriyle ve alanın ünlü profesyonelleriyle büyük bir coşku ortamında bir araya getiren 6. Erciyes Film Festivali 24 - 27 Nisan 2012 tarihleri arasında yoğun bir festival programı ile başarıyla gerçekleştirildi. Festivalin bu yıl ki destekleyicileri hayırsever iş adamı sayın Süleyman Çetinsaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kayseri Park oldu.

Festivale 32 üniversiteden 34 belgesel, 56 kurmaca olmak üzere toplam 90 film katıldı. Metin Erksan anısına düzenlenen festivalde bu yıl ünlü sinema yazarı Burçak Evren'in editörlüğünde "Metin Erksan: Öfke ve Tutkunun Yönetmeni" ile "Türkan Şoray Deyince" adlı iki kitap Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi yayını olarak basılarak öğrencilere ve diğer sinemaseverlere ücretsiz dağıtıldı. Ayrıca Türkan Şoray kitaplarını Kayseri Park'ta vatandaşların yoğun ilgisi altında imzaladı.

Türkan Şoray, Derviş Zaim, Biket İlhan, İhsan Kabil ve Serdar Akbıyık'tan oluşan kurmaca dalı jüri üyeleri birinciliği İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Ali Utku Güler'in "Küçük Adamlar"ına, ikinciliği Kadir Has Üniversitesi'nden Abdurrahman Öner'in "Buhar"ına, üçüncülüğü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Yusuf Yılmazsoy'un "Ters Köşe"sine, mansiyon ödülünü de Marmara Üniversitesi'nden Hakan Hücum'un "Mesut" adlı filmlerine verdi. Erciyes Üniversitesi'nden Halil Aygün ve Emrah Doğru'nun "Gitti" adlı filmi de facebook beğeni ödülünü aldı.
Belgesel jürisi Burçak Evren, Ertuğrul Karslıoğlu, Nebil Özgentürk, Kerime Şenyücel ve Doç. Dr. Alev Parsa'dan oluştu. Jüri birinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Mustafa Uluç'un "Sınırın Ötesindeki Gelinler"ine, ikinciliği yine Erciyes Üniversitesi'nden Sevgi Çoban'ın "Kefenin Cebi"ne ve üçüncülüğü de Marmara Üniversitesi'nden Sedat Aygün'ün "Demir Uçurtma" adlı filmlerine değer gördü. Ayrıca Ege Üniversitesi'nden Özkan Emre'nin "525" adlı filmi de facebook beğeni ödülünü elde etti. Her iki dalda da birincilere 2000, ikincilere 1500, üçüncülere 1000'er TL ve facebook beğeni ödüllerine de 500'er TL para ödülü ve EFF 6 plaketi verildi.