İran'dan da çok sayıda yönetmen ve yazar seçici kurulda bulundu. Festivalin açılış konuşmasını İranlı ünlü yönetmen Abolfazl Jalili yaptı.

Türten, Türkiye'deki 9 ödülünün ardından, Fransa ve İran'dan da birer ödül alarak, toplam ödül sayısını 11'e yükseltti. Ödülü film ekibi ve çöp işçileri adına aldığını kaydeden Türten, başta proje danışmanı Doç. Dr. Gürhan Topçu olmak üzere, ERÜ İletişim Fakültesi'nin tüm akademisyenlerine teşekkür ederek festival jüri üyelerine şükranlarını sundu.
ERÜ İLETİŞİM'DEN BURAK TÜRTEN

"ÇÖP" BELGESELİ İLE İRAN'DA BİRİNCİ OLDU
ERÜ İletişim Fakültesi yüksel lisans öğrencimiz Burak Türten'in yönetmenliğini üstlendiği, Erciyes Film Atölyesi 2011 yapımı "ÇÖP" belgeseli Fransa'dan aldığı en iyi belgesel film ödülünün ardından, bu kez de İran'da düzenlenen "Butterflies of City Film Festival"inin "Profesyonel Kategori" belgesel dalında "En İyi Belgesel Film Ödülü"nü kazandı.

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan ve ülkenin en uzun binası olan Milad Tower'da düzenlenen ödül törenine yaklaşık 2500 sinemasever katıldı. Tahran Belediye Başkanı ve üst düzey bürokratların da hazır bulunduğu ödül törenine İran Sineması'nın önemli isimleri katıldı. İran Kültür Bakanlığı, Milad Tehran Tower ve Tahran Belediyesi'nin desteklediği festival, 2 gün süren etkinliklerin ardından ödül kazanan yönetmenlere plaket verilmesi ile sona erdi.

Festivalin Türkiye'deki etkinlikleri ise Kadıköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Ali İhsan Varol'un üstlendiği festivalde, Türkiye'den yönetmen ve belgesel yapımcıları Ertuğrul Karslıoğlu ile Hasan Özgen'in yanı sıra,
Biz de Erciyes Film Atölyesi ve Fakültemiz adına yönetmen öğrencimiz Burak Türten'i, ekip arkadaşlarını, proje danışmanını, filmde diğer emeği geçenleri ve öğrencilerimizin ailelerini tebrik ediyor, başarılarının daimi olmasını temenni ediyoruz. (03 Aralık 2013).

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİMİZ

İKİ ÖDÜL DAHA ALDI

JCI (Junior Chamber International/ Genç Liderler ve Girişimciler Derneği)'nın düzenlediği,  "Kültürler Arası Diyalog" temalı   "JCI İstanbul Crossroads 8. Uluslararası Kısa Film Yarışması ve Festivali 2013" gala gecesi ve ödül töreni 11 Aralık 2013 tarihinde yapıldı.

Yarışmaya kurmaca, canlandırma, belgesel ve deneysel türlerinde eserlerin kabul edilip karma usulü değerlendirmenin yapıldığı yarışmada, üç ödülün ikisini ERÜ İletişim Fakültesi öğrencilerimizin EFA yapımı iki belgeseli aldı.

"En İyi İkinci Film" Ödülü Serhat Atalay'ın "SOYKA" belgeseline, "En İyi Üçüncü Film" Ödülü de Mustafa Uluç'un "SINIRIN ÖTESİNDEKİ GELİNLER" belgeseline verildi. Sevgili öğrencilerimizi ve ekip arkadaşlarını Erciyes Film Atölyesi ve Fakültemiz adına tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. (18 Aralık 2013).