AYVALIK ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ'NDEN

ERÜ İLETİŞİM'E BÜYÜK ÖDÜL

6. TRT BELGESEL ÖDÜLERİNDE

ERÜ İLETİŞİM 4 FİLM İLE FİNALDE

TRT'nin 8 - 12 Mayıs 2014 tarihleri arasında altıncısını düzenleyeceği, "2014 TRT Belgesel Ödülleri" yarışmasının "Ulusal Amatör Kategori"sinde yarışacak 14 finalist film 17 Şubat günü açıklandı. Fakültemizi bu yıl temsil edecek 4 belgeselin ve yönetmenlerinin isimleri şöyle:

"Nataşa" Yön.: Mehmet Ali Gök

"Karain" Yön.: Tuğba Batır

"Hasret Çiçekleri" Yön.: Ahmet Onmaz

"Varosha: Hayalet Şehrin Hikâyesi" Yön.: Yavuz Selim Taşçıoğlu

Ödüllendirilen belgeseller TRT'nin farklı kanallarında birçok kez yayınlanmaktadır. Daha önceki yıllarda, amatör ve profesyonel kategorilerdeki birçok ödülünü aldığımız "TRT Belgesel Ödülleri"nin, altıncısında da, finalde yarışacak filmlerde emeği geçen öğrenci ve proje danışmanı öğretim elemanlarımızı Erciyes Film Atölyesi ve Fakültemiz adına tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. (17 Şubat 2014).

Ayvalık Belediyesi ve Sanat Fabrikası tarafından düzenlenen "2. Ayvalık Uluslararası Film Festivali" 14 - 17 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 30 ülkeden 100'den fazla filmi 28 seansta yaklaşık 2500 kişi takip etti. Özel gösterimlerin de olduğu festivalde 20'nin üzerinde yerli ve yabancı yönetmen, sinema yazarı, oyuncu, gazeteci, senarist, görüntü yönetmeni ve sanat yönetmeni diğer konukların yanı sıra festivalde bulundu.

Festivalin yarışma bölümü, "Uluslararası Kurmaca Kısa - Orta Film Yarışması" ve "Uluslararası Belgesel Yarışması" olmak üzere iki kategoride yapıldı. "Uluslararası Belgesel Yarışması"nda Mansiyon Ödülü'nü Türkiye'den Ebubekir Çetinkaya "Yuva" isimli filmi ile, Jüri Özel Ödülü'nü Mısır'dan Adham El Sherif "A Resident of The City" isimli filmi ile ve En İyi Belgesel Ödülü'nü Türkiye'den ERÜ İletişim Fakültesi'nden bol ödülleriyle tanıdığınız Halil Aygün "Dom" isimli filmi ile aldı.

Öğrencimizi ve film ekibini Erciyes Film Atölyesi ve Fakültemiz adına tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyoruz. (18 Mart 2014).

ERÜ İLETİŞİM ÖĞRENCİMİZ

İKİ ÜNİVERSİTEDEN İKİ ÖDÜL ALDI

ERÜ İletişim Fakültesi son sınıf öğrencimiz Mustafa Uluç, 2014 yapımı 21 dakikalık belgesel filmi "LAT" (KAYA) ile, 30 Nisan 2014 tarihinde Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü'nün bu yıl dördüncüsünü düzenlediği "Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması"nda Birincilik Ödülü; aynı belgesel filmi ile 02 Mayıs 2014 tarihinde de İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Altın Diş Film Festivali"nden İkincilik Ödülü kazandı.

Sevgili öğrencimizi yeni filmi ile elde ettiği bu iki başarısından dolayı Erciyes Film Atölyesi ve Fakültemiz adına tebrik ederiz. (05 Mayıs 2014).