SİNEMA VE SANAT DÜNYASI DATÇA'DA ERCİYES İLETİŞİMİ

KONUŞTU

Emel Sayın, Filiz Akın, Fatma Girik, Şener Şen, Eşref Kolçak, Ertürk Yöntem, Umur Bugay, Tunç Başaran, İlker İnanoğlu, Şevket Altuğ, Meral Çetinkaya, Meltem Cumbul, Can Bonomo, Soner Olgun, Menderes Samancılar, Yeşim Ceren Bozoğlu, Burçak Evren, Ertuğrul Karslıoğlu, Safa Önal gibi elliye yakın sanat ve sinema dünyasının önde gelenlerini 4-6 Eylül 2012 tarihlerinde Datça'da buluşturan  "7. DATÇA ALTIN BADEM SİNEMA VE KÜLTÜR FESTİVALİ"ne Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi damgasını vurdu.

Sinema Ustalarına Saygı Günleri kapsamında Filiz AKIN, Sadri ALIŞIK (anısına) ve Tunç BAŞARAN'a onur ödülleri verildikten sonra sıra  BELGESEL FİLM YARIŞMASI"nın ödül törenine geldi.  Yarışmanın önemli bir özelliği, yalnızca sinema eğitimi alan öğrencilere değil, tüm öğrenci, amatör ve profesyonel yönetmenlere de açık olması idi. Bu yıl ülke genelinden 100'e yakın  belgesel filmin katıldığı yarışmaya Fakültemiz de 4 filmle katıldı. Ön eleme jürisi, 100'e yakın film içerisinden 11 filmi finalde yarışmaya değer buldu ve fakültemizin 4 filmi de finale kaldı.
Final seçici kurulu; Burçak EVREN, Prof. Dr. Bülent VARDAR, Prof. Dr. Dilek İmançer TAKIMCI, Yeşim Ceren BOZOĞLU ve Hasan ÇAKIR  ile ayrıca Halk Jürisi'nden oluştu. 6 Eylül akşamı yarışma sonuçları tüm sanat ve sinema sanatçıları ile 5 bine yakın kişinin katıldığı anfi tiyatroda açıklandı.  Kulis'ten yapılan TV canlı yayınlarına festivale davet edilen Dekanımız Prof. Dr. Hamza ÇAKIR da çıktı.
Sonuçlar açıklandığında Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi geceye damgasını vurdu. Üç ödülün verildiği yarışmada birincilik ve ikincilik ödülleri Fakültemiz'in olurken üçüncülük ödülü ise Fakültemiz ile Selçuk Üniversitesi arasında paylaştırıldı.  Etkinlik boyunca Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi sinema ve sanat dünyasının duayenleri arasında konuşulduğu gibi, birinci olan "HALA" belgeseli dev ekranlardan hem anfi tiyatroda hem de dışarıya kurulan ekranlardan Datça halkına gösterildi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
"HALA" Yönetmen: Veysel AKŞAHİN, ERÜ İletişim Fakültesi Efa yapımı.

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
"ÇÖP" Yönetmen: Burak TÜRTEN, ERÜ İletişim Fakültesi Efa yapımı.

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ (2 filme paylaştırıldı)
"DOM" Yönetmen: Halil AYGÜN, ERÜ İletişim Fakültesi Efa yapımı
ve "CNEYDO" Yönetmen: Hüdai ATEŞ, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi.
3 Altın Badem Ödülü'nü de alan yönetmen öğrencilerimizi ve tüm ekip arkadaşlarını, belgesellere danışmanlık yapan öğretim elemanlarını tebrik ediyor, bu çok değerli büyük başarılarının daha nice belgesel filmlerle ülkemizin sinema sanatına, kültürüne katkılarda bulunmasını canı gönülden diliyoruz.

Prof. Dr. Hamza ÇAKIR                                                  Prof. Dr. H. Fahrettin KELEŞTEMUR
                       Dekan                                                                                           Rektör

ERÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ'NDEN ÜÇ FİLM

2012 ALTIN KOZA FİNALİSTİ
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 - 23 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali" kapsamında "Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması"nın finalde yarışacak filmleri belirlendi. Toplam 170 eserin başvurduğu yarışmada ERÜ İletişim Fakültesi'nden 3 film iki dalda finalist oldu.

Belgesel Dalı Finalistlerimiz (9 eser içinde)

"HALA" Yönetmen: Veysel AKŞAHİN

"DOM" Yönetmen: Halil AYGÜN

Kurmaca Dalı Finalistimiz (10 eser içinde)

"LOLİPOP" Yönetmen: Doğacan AKTAŞ

Finale kalmanın bile çok önemli olduğu bu yarışmada Fakültemiz ve Erciyes Film Atölyesi adına öğrencilerimizi tebrik ediyor, bol şanslar diliyoruz.(10 Eylül 2012).