AMATÖR KATEGORİ

(14 finalist içinde ERÜ İletişim Fakültesi Erciyes Film Atölyesi yapımı eserler)

"45 GÜN" Yönetmen: Ömer GÜNEŞ

"KEFENİN CEBİ" Yönetmen: Sevgi ÇOBAN

"SINIRIN ÖTESİNDEKİ GELİNLER" Yönetmen: Mustafa ULUÇ

PROFESYONEL KATEGORİ

(9 finalist içinde ERÜ İletişim Fakültesi Erciyes Film Atölyesi yapımı eserler)

"DOM" Yönetmen: Halil AYGÜN

TRT'nin bu yıl 09 - 13 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul'da beşincisini gerçekleştireceği "2013 TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ" ön eleme sonuçları açıklandı. Ulusal ve Uluslararası olarak düzenlenen yarışmalardaki Ulusal Yarışma, Amatör ve Profesyonel olmak üzere iki kategoriden oluşuyor. Sonuçlar şöyle:
Her iki kategoride de finale kalan sevgili öğrencilerimizi EFA ve Fakültemiz adına tebrik ediyor, 13 Mayıs 2013 tarihinde derecelerin açıklanacağı ödül töreninde başarılar diliyoruz.

Aşağıda, daha önceki yıllarda TRT BELGEL ÖDÜLLERİ'nden elde ettiğimiz başarılar yer almaktadır:

2012: TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü

"KUMA" Yönetmen: Emine ALTAŞ

2011: TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü (İki filmimize paylaştırıldı)

"TORUK" Yönetmen: Hasan Basri ÖZDEMİR

"DÖNÜŞ" Yönetmen: Soner YILDIRIM/ Mehtap KÖSE

17 - 21 Haziran 2013 tarihleri arasında Fransa/ Marsilya'da gerçekleştirilecek olan "17. International Festival of Mediterranean Documentary Film and Reportage" (17. ULUSLARARASI AKDENİZ BELGESEL VE RÖPORTAJ FESTİVALİ) ön eleme sonuçlarında da yüzümüz güldü. 7 kategoride 36 ülkeden toplam 440, Türkiye'den 15 (8'i ERÜ İletişim Fakültesi EFA yapımı) filmin başvurduğu yarışmada, Türkiye'den tek filmin finale kalabildiği ve yönetmenliğini öğrencimiz Burak TÜRTEN'ın yaptığı "ÇÖP" (GARBAGE/ ORDURES) isimli belgeseli, "Mediterranean Short Documentary" kategorisinde 5 finalistten biri olarak fakültemizi ve ülkemizi temsilen yarışacak.

Sevgili öğrencimizi EFA ve Fakültemiz adına tebrik ediyor, tek ödülün verileceği finalde başarılar diliyoruz. (27 Şubat 2013).

FRANSA'DA FİNALE KALAN TEK TÜRK FİLMİ

ERÜ İLETİŞİM'DEN
                                                          "ÇÖP" Yönetmen: Burak TÜRTEN

____________________________________________________________________________________________
2013 TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ'NDE

ERÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ'NDEN 4 FİLM FİNALE KALDI
"HALA" ve "DOM"
BELGESELLERİMİZ
2013 HİSAR KISA FİLM SEÇKİSİ'NE GİRDİ
Hisar Kısa Film Seçkisi 2005 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından yapılmaktadır. Her yıl Türkiye'de yapılan eserler, eser sahipleri başvuruda bulunsun ya da bulunmasın, Merkezin o yılın kısa filmlerini tarayarak değerlendirmesiyle oluşturulmaktadır.

Yönetmen Belmin SÖYLEMEZ, sinema yazarı Esin KÜÇÜKTEPEPINAR, yapımcı Sevil DEMİRCİ ve oyuncu Taner BİRSEL'den oluşan 2013 jürisi, yüzlerce kurmaca, belgesel ve deneysel filmden eleme yaparak, 5 kurmaca, 1 deneysel ve 4 belgesel film olmak üzere 2013 seçkisine girecek toplam 10 kısa filmi belirledi. Seçkide yer alacak 4 belgesel filmden ikisi ERÜ İletişim Fakültesi Erciyes Film Atölyesi yapımı Veysel AKŞAHİN'in "HALA" ve Halil AYGÜN'ün "DOM" isimli eserleri oldu. Seçkideki 10 kısa filmden oluşan DVD üniversitelere ve diğer bazı yerlere gönderiliyor.

Öğrencilerimizi bu başarılı filmlerinden ve 2013 seçkisine girebilmelerinden dolayı EFA ve Fakültemiz adına tebrik ediyoruz. (27 Şubat 2013).