Sıkça Sorulan Sorular

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin bütün öğrencileri film çekimi için proje başvurusunda bulunabilir ve projeleri kabul edildiğinde atölyenin sunabileceği olanaklar ölçüsünde yararlanabilir. Proje tekliflerinde tür sınırlaması yoktur.

Proje önerileri sinopsis şeklinde sunulmalıdır. Sinopsis poşet dosya içinde EFA Koordinatörü'ne, o yoksa EFA Sorumlusu’na teslim edilmelidir. Öneriyi teslim alan kişi sinopsis kapağının üzerine o günün tarihini not eder. Kabul edilen projelerin sahipleri, çekim öncesi istenen senaryo aşamalarını tamamlamakla yükümlüdür.

EFA Koordinatörü tarafından değerlendirilecek proje önerilerinden uygun görülenler, gerekiyor ise, proje sahibi ve atölyenin elemanları ile birlikte geliştirilebilecektir. Sinopsisleri değerlendiren EFA Koordinatörü ihtiyaç duyduğunda film yapım yönetim konusunda tecrübeli ve istekli öğretim elemanlarından bu konuda yardım alabilir. Kabul edilen proje sahibine danışmanlığı EFA Koordinatörü yapar, ancak EFA Koordinatörü ihtiyaç duyduğunda, film yapım yönetim konusunda tecrübeli öğretim elemanlarından o projeye danışmanlık önerisinde bulunabilir. Danışmanı belirlenen proje sahipleri, sonraki aşamaları danışmanı ile birlikte yürütür. Başvurular için tarih sınırlamaları yoktur. Teklif edilen sinopsis en geç bir hafta içinde değerlendirilip EFA’da ilân edilir. Kabul edilmiş projelerin çekim öncesi aşamalarının proje sahibi tarafından süratle tamamlanması beklenir. Projelerin çekim ve kurgu takvimi sıraya konularak EFA’da ilân edilir. EFA’dan kaynaklı doğabilecek olağan üstü durumlarda bu takvim değiştirilebilir.

Tamamlanan filmlerin başına “Erciyes Film Atölyesi” amblemi, sonuna ise, “Erciyes Film Atölyesi” logosu ve bu logonun altına (serbest proje değilse “RST Bölümü” yazısı ile) yapım ayı ve yılı copyright’ının, aşağıda belirlenen standartlara uygun olarak konulması; örnekleri gösterilen DVD kutusunun kullanılması, standart DVD kutu kapağının ve DVD etiketlerinin uygulanması, yönetmen ve filme ait istenen bilgilerin “Film Bilgileri CD Örneği”ne uygun olarak düzenlenip EFA’ya iki adet kopyasının verilmesi zorunludur.

EFA üyeleri, etkin ve destek olmak üzere iki farklı üyelikten oluşacaktır. Etkin üyeliği, atölyenin çeşitli ihtiyaçlarını (film üretimi dahil) karşılamaya yönelik yönetmenlik, aydınlatma, kamera, senaryo, kurgu ve diğer gibi alanlarda yeterli sayıda deneyimli elemanlar; destek üyeliği ise, bu ekibin dışında, hem ihtiyaç duyulduğunda etkin üyeliğe geçirilebilecek, hem de atölyenin ve sinemanın takipçisi ve destekçisi olacak öğrenciler oluşturacaktır. Etkin üyelerin atölyedeki çalışma başarımları (performans) belli aralıklarla değerlendirilip, düşük başarım gösteren öğrenciler, destek üyelikleri olan istekli öğrencilerle değiştirilebilecektir. EFA’nın düzenleyeceği her türlü hizmet içi eğitim programları öncelikli olarak etkin üyelere yönelik uygulanır, ihtiyaç duyulduğunda destek üyeler de bu eğitimlerden yararlandırılabilir.

EFA filmlerine buradan ulaşabilirsiniz...